Har ni fått samtal angående byte av nyckelbricka?                                                             2018-08-28

Styrelsen har fått information om att boende har blivit uppringda för byte av nyckelbricka. Om du får ett sådant samtal, vänligen hänvisa till styrelsen.

Styrelsen för samtal med Ikano angående nyckelbrickorna och om det blir aktuellt med byte av nyckelbrickor så kommer styrelsen att gå ut med information till boende i föreningen.
 

Dags att byta luftfilter i din lägenhet                                                                                    2018-08-24

I alla lägenheter i vår förening sitter luftdonet Easy-Vent som ventilerar våra bostäder genom att tillföra bostaden filtrerad och förvärmd friskluft. Det har blivit Sveriges mest installerade lösning vid nybyggnation av flerbostadshus under hela 2000-talet. I filtren avskiljs pollen, sporer, damm, smutspartiklar och andra föroreningar och den friska luften strömmar därefter genom bostaden och fångar upp föroreningar på sin väg till spiskåpa och frånluftsventiler där förbrukad luft sugs ut.

Det är viktigt att använda originalfilter för att luftdonet ska fungera som det ska. Filtren behöver bytas regelbundet, och rekommendationen är en gång per år. Detta är lägenhetsinnehavarens ansvar, men vi ska försöka påminna om detta varje år här på hemsidan. 

Det finns olika typer av Easy-Vent filter, så du behöver kolla vad du har för luftfilter och hur många. Det gör du genom att identifiera luftdonen i din lägenhet. De är monterade bakom radiatorn (elementet) och vissa har ett lock du enkelt lyfter på, där sitter ett luftfilter, dra upp det lite så hittar du beteckningen på luftfiltret (exempelvis Easy-Vent Komfortfilter F7 310). Hittar du inget luftdon med lock bakom dina element, så kan det också sitta lite mer svåråtkomligt, undertill. 

Här är länken till Acticon.se som har en webbshop där du enkelt beställer hem dina filter http://www.acticon.se/se/filter-till-easy-vent/

Välkommen tillbaka                                                                                                                      2018-08-24

Vi hoppas att ni har haft en härlig sommar!

Under sommarlovet har vi tagit tillfället i akt att uppdatera hemsidan så ta gärna en tur på vår nya hemsida. Vi har försökt fylla på med allahanda bra information och på hemsidan kommer vi också lägga upp nyheter så fort vi har några så håll gärna koll. Mejla oss på styrelsen@brfglasera.se om du har någon input över information som finns eller som saknas. 
 

Eldningsförbud Stockholms län                                                                                                                                              2018-07-30

Nytt beslut om eldningsförbud i Stockholms län.

Från och med den 30 juli 2018 så är det tillåtet att grilla på egen tomt vilket gör att man åter kan använda grillen på gården. 

För mer information se länsstyrelsen hemsida

Angående Sopstationerna på Gården
På fredag den 13 juli stänger vi igen några sopkärl. Vi kommer att markera detta väl synligt på luckan för dessa kärl.  Vi gör detta eftersom det visat sig under lång tid att vi har fler än vad vi behöver. 
Tänk på att fördela soppåsarna bra. Fyll inte på om det redan är fullt, utan öppna en annan lucka och kolla att det finns plats där.