FAQ

Om du inte hittar svar på din fråga på vår hemsida kontakta styrelsen på styrelsen@brfglasera.se

Andrahandsuthyrning
Medlemmens rätt att disponera sin lägenhet för uthyrning begränsas av att styrelsen ska godkänna uthyrningen. Anmälan ska ske i god tid före uthyrningen, skriftligen på särskild blankett som du hittar här. Ansökan kan beviljas om anledning är arbete eller studier på annan ort under en begränsad tid dock inte kortare än 3 månader. Avtalet om uthyrning ska bifogas och hyresgästen ska vara klart identifierad med personnummer. Vid andrahandsuthyrning så kommer man behöva betala upplåtelseavgift.

Medlemmens ansvar för att avgiften till föreningen betalas, att lägenheten behålls i samma skick samt att hyresgästen beter sig i enlighet med de regler och bestämmelser som finns i föreningen kvarstår även då denne inte fysiskt bor i sin lägenhet.

Om lägenheten hyrs ut utan styrelsens godkännande eller i strid med villkoren för andrahandsuthyrning är detta en otillåten uthyrning som kan lämnas till jurister för behandling och så småningom leda till ett förverkande av bostadsrätten. Detta kan också ske om innehavaren inte tar sitt ansvar enligt ovan punkter.

Grillning
Det finns en gemensam grill på gården där principen ”först till kvarn” gäller. Med andra ord är det inte möjligt att boka grillen en viss tid eller datum. När man använder grillen ansvarar man även för att göra den ren, ta bort aska osv. 
 
Grillning på balkong är endasttillåtet om man har elgrill eller gasolgrill. Kolgrillar är inte tillåtet med tanke på brandrisken.

Inglasning av balkong
Inglasning av balkonger är ingen fråga styrelsen driver utan det finns en projektgrupp som ser över förutsättningarna för inglasning. Vill du gå med i denna projektgrupp hör av dig till styrelsen så förmedlar vi en kontakt.

Markiser/solskydd
Är du intresserad av att sätta upp en markis eller något form av solskydd?
Klicka här för att läsa om föreningens riktlinjer.

Nycklar & tagg
Om du vill kopiera din nyckel  så är det företaget Certego i Västberga som kan hjälpa er med detta. I dagsläget så behöver man ta sig till deras butik, i framtiden kommer man även kunna använda sig av postförskott, mer information om detta kommer. 

Adressen till Certegos butik är Västberga Allé 5. Där kan du mot uppvisande av senaste månadsavi, giltig nyckel och SIS-godkänd legitimation köpa fler nycklar. Om du önskar kontakta dem för att få priser innan du åker dit når du dem på 08-588 155 00 eller butik.stockholm@certego.se

Om du behöver en tagg till portarna vänligen hör av dig direkt till styrelseledamot Maja Johansson Forsman på maja.johansson93@hotmail.se

Parkering
Föreningen har 54 parkeringsplatser som tillgänglig för föreningens medlemmar att hyra i ”Porslinsgaraget” som ligger på Wilhelms Kåges gata. Corepark sköter uthyrning av parkeringsplatser, om ni är intresserade av att hyra en parkeringsplats kontakta Corepark på 08-650 02 15 eller mejla info@corepark.se så hjälper de dig. Det är även Corepark ni kontaktar för information om eventuell kö för parkeringsplatser.