nyheter och viktig info

Uppgradering portlåssystem

Portlåssystemet är uppgraderat på samtliga portar förutom port 17 (där glaset dessvärre gick sönder vid montering så vi inväntar nytt glas). Om ni inte är med i porttelefonen i dagsläget men önskar vara det, fyll i lappen och lämna i styrelsen brevlåda (port 19) eller mejla styrelsen@brfglasera.se

Information ifrån Ikano

Föreningens byggherre Ikano önskar gå ut med information angånende hur coronaviruset påverkar hanteringstiden för garantiåtgärder. Klicka här för att se deras informationsblad. 

Vem har ansvar för vad?

Ibland kan det vara svårt att veta som boende i en bostadsrättsförening vart ansvaret ligger om någonting inte fungerar som det ska. Detta finns specificerat i föreningens  
stadgar under paragraf 33. Information angående bland annat garantier på vitvaror som är lägenhetinnehavarens ansvar finns i bopärmen (se flik "Bopärm")

Energideklaration

Tidigare i år så utfördes energideklarationen. Dessa finns i respektive trapphus men finns även på hemsidan under Föreningen>stadgar och dokument.

Det kan vara värt ett samtal till din bank och informera om energideklarationen då vissa banker har erbjudanden som minskar dina bolånekostnader baserat på energideklarationens resultat.
 

Grannrabatt hos Naprapaterna

Är du i behov av ett besök hos en naprapat?

Vi har grannrabatt hos Värmdö Naprapaterna som hyr lokalen i föreningen. 
Ni hittar erbjudandet här.

Uppdaterad info - dags att byta luftfilter i din lägenhet

Det har visar sig att det finns olika tilluftsdon i våra lägenheter, från två olika tillverkare. 
Ett är ifrån Watt Heating och heter Eurodon. Se bild ovan. Filtret sitter undertill och vissa filter kan tvättas. Du kan ringa Watt Heating på tel 0413-664 60 eller läsa mer på www.wattheating.se.

Det andra luftdonet heter Easy-Vent och på dessa luftdon som sitter bakom radiatorerna sitter ett klistermärke där det står Acticon, som säljer dessa. Har du sådana i din lägenhet, så behöver du byta filter varje år. De ventilerar våra bostäder genom att tillföra bostaden filtrerad och förvärmd friskluft. Det har blivit Sveriges mest installerade lösning vid nybyggnation av flerbostadshus under hela 2000-talet. I filtren avskiljs pollen, sporer, damm, smutspartiklar och andra föroreningar och den friska luften strömmar därefter genom bostaden och fångar upp föroreningar på sin väg till spiskåpa och frånluftsventiler där förbrukad luft sugs ut. 

Det är viktigt att använda originalfilter för att luftdonet ska fungera som det ska. Filtren behöver bytas regelbundet, och rekommendationen är en gång per år. Detta är lägenhetsinnehavarens ansvar, men vi ska försöka påminna om detta varje år här på hemsidan. 

Det finns olika typer av Easy-Vent filter, så du behöver kolla vad du har för luftfilter och hur många. Det gör du genom att identifiera luftdonen i din lägenhet. De är monterade bakom radiatorn (elementet) och vissa har ett lock du enkelt lyfter på, där sitter ett luftfilter, dra upp det lite så hittar du beteckningen på luftfiltret (exempelvis Easy-Vent Komfortfilter F7 310). Hittar du inget luftdon med lock bakom dina element, så kan det också sitta lite mer svåråtkomligt, undertill. 

Här är länken till Acticon.se som har en webbshop där du enkelt beställer hem dina filter http://www.acticon.se/se/filter-till-easy-vent/

Så funkar en bostadsrättsförening

Se vad som påverkar luft och värme

Tips och trix för din bostadsrätt.